Πρωτοσελιδο

Οι προσφορές του μήνα!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

"Εγώ χρησιμοποιώ μόνο επαγγελματικά προϊόντα!"


Είναι μία φράση που την ακούμε πάρα πολύ συχνά! Τι σημαίνει όμως αλήθεια "επαγγελματικό" προϊόν; Είναι η αποκλειστικότητα που έχει κλείσει η παραγωγός εταιρία με το χώρο αισθητικής που επισκέπτεστε; Είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιείται μόνο σε καμπίνες αισθητικής από επαγγελματίες; Είναι η συσκευασία του;

Η αλήθεια είναι ότι επαγγελματικά είναι τα προϊόντα εκείνα που είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιηθούν από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Στην αισθητική για παράδειγμα, τα οξέα φρούτων σε υψηλή συγκέντρωση είναι ένα επαγγελματικό προϊόν: σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν από μη εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην επιδερμίδα.

Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κίνδυνο από τον καθένα, δεν υπάρχει κάτι που να τα καθιστά επαγγελματικά. Υπάρχει όμως μία ειδοποιός διαφορά: το πόσο εξειδικευμένος σε θέματα ομορφιάς και αισθητικής είναι αυτός που μας συστήνει το προϊόν.

Στην πολύχρονη εμπειρία μου έχω συναντήσει ανθρώπους πεπεισμένους ότι έχουν ένα συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας, κι επειδή επηρεάστηκαν από κάποια διαφήμιση, χρησιμοποιούσαν για χρόνια προϊόντα που υπόσχονταν λεία επιδερμίδα, αντιγήρανση, τέλος στους μαύρους κύκλους κλπ. Φυσικά, δεν είδαν αποτέλεσμα και η αιτία ήταν πολύ απλή: το προϊόν που χρησιμοποιούσαν, ενώ ήταν πολύ καλό, δεν ήταν κατάλληλο για την επιδερμίδα τους.

Αυτό που θέλω να τονίσω λοιπόν είναι ότι δεν έχει σημασία αν ένα προϊόν προέρχεται από το φαρμακείο, το κέντρο αισθητικής ή το κατάστημα προϊόντων ομορφιάς. Δεν έχει σημασία αν συσκευάζεται σε δοχεία του ενός λίτρου για επαγγελματική χρήση. Δεν μας απασχολεί καν αν γράφει επάνω τη λέξη "professional". Σημασία έχει να έχουμε επιλέξει έναν αισθητικό, ή επαγγελματία σύμβουλο ομορφιάς, κατάλληλα εκπαιδευμένο και με πείρα, που τον εμπιστευόμαστε και ο οποίος θα δεχτεί να πάρει προσωπικά την ευθύνη και να μας υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία για το δέρμα μας.

Η εκπαίδευση, η πείρα και η γνώση του ανθρώπου που συστήνει κάνει ένα προϊόν επαγγελματικό. Έρευνα αγοράς μπορούμε να κάνουμε όλοι. Διαφορετικά όμως κρίνει ο επαγγελματίας που έχει εκπαιδευτεί στον τομέα των καλλυντικών, και διαφορετικά κρίνει ο πελάτης ή ο οποιοσδήποτε άλλος επαγγελματίας που δεν έχει σχέση με την αισθητική ή την αγορά προϊόντων ομορφιάς.

Μη μπαίνετε λοιπόν στην επίπονη διαδικασία να επιλέξετε μόνοι σας προϊόντα ομορφιάς Επιλέξτε καλύτερα έναν επαγγελματία αισθητικό ή σύμβουλο ομορφιάς με πείρα και κατάρτιση: θα σας κοστίσει λιγότερο και θα έχετε ένα πραγματικά άριστο αποτέλεσμα!

Τα ξαναλέμε σύντομα, στην επόμενη ανάρτηση! Διαβάστε τα άρθρα μου και στο blog του www.GoElement.gr!
Ακολουθήστε με στο Facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια: