Πρωτοσελιδο

Οι προσφορές του μήνα!

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δοκιμάσαμε: φυτικός καθαρισμός προσώπου με βιολογικά προϊόντα.

Γράφει η Μαριάννα Βελεγράκη, Ειδικός Εφαρμογών Αισθτικής

Όποτε ζητάμε κάτι εντελώς αγνό και καθαρό πάντα καταφεύγουμε στην Helan λόγω των διαπιστευτηρίων που διαθέτει σαν εταιρία και της αναγνωρισιμότητας που απολαμβάνει σε όλη την Ευρώπη σαν παραγωγός αγνών καθαρών προϊόντων αισθητικής. Δείτε εδώ γιατί αναφερόμαστε στην Helan όταν μιλάμε για καθαρά προϊόντα.

Αυτή τη φορά θελήσαμε να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας με ένα βιολογικό καθαριστικό. Θελήσαμε να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητά του, την καθαρότητα και φυσικά την τιμή του.

Το βιολογικό τζελ της σειράς BioEcoCosmetics της Helan διαφημίζεται ως ενυδατικό, και αγνό. Το χρησιμοποιήσαμε για τρεις συνεχόμετες εβδομαδες και η αλήθεια είναι ότι μετά τη χρήση του το δέρμα δεν "τραβάει" όπως έχουμε συνηθίσει με άλλα καθαριστικά. Αντίθετα παραμένει μαλακό και ελαστικό. Δε θα λέγαμε βέβαια ότι δε χρειάζεται ενυδατική περιποίηση μετα τον καθαρισμό! Η κατάσταση του δέρματος πάντως μετά τη χρήση είναι πάρα πολύ καλή και η εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων όπως ορός ή κρέμα είναι πολύ πιο άνετη.

Το τζελ περιέχει τασιενεργά προερχόμενα από καρύδα, καλαμπόκι, πολτό πατάτας και μήλου, επομένως μάλλον δε θα βείτε αλλού πιο αγνό καθαριστικό από αυτό. Συνήθως τα τασιενεργά των συμβατικών καλλυντικών (τασιενεργά είναι τα συστατικά που ενισχύουν τις καθαριστικές ιδιότητες των προϊόντων) είναι παρόμοια -αν όχι τα ίδια- με τα τασιενεργά των καθαριστικών για το σπίτι! Είναι πολύ περίεργο να το ακούει κανείς, φανταστείτε όμως ότι το sodium laureth sulfate εμπεριέχεται στο καθαριστικό του προσώπου σας, στο απορρυπαντικό ρούχων σας, αλλά και στο καθαριστικό για τα χαλιά του σπιτιού σας!!!


Το προϊόν είναι εμπλουτισμένο με Αloe Vera και Χαμομήλι Βιολογικής Καλλιέργειας σε ποσοστό 10%.* Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα πιο συμπυκνωμένα καλλυντικά στην αγορά με αυτά τα ενεργά συστατικά. Συνήθως το ποσοστό θρεπτικών συστατικών είναι 2-3%. Επιπλέον το προϊόν περιέχει αιθέριο έλαιο μανταρινιού σε ποσοστό 5%°.

Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι η ποιότητα του προϊόντος και η καθαρότητά του είναι από τις κορυφαίες στην αγορά.

Ας περάσουμε λοιπόν στο θέμα τιμή. Το προϊόν πωλείται στο Filìa Shop 14.40€. Είναι σίγουρα πιο ακριβό από άλλα συμβατικά καθαριστικά τζελ. Κάναμε όμως ένα πείραμα και μετρήσαμε την ποσότητα που χρειάζεται για τον καθαρισμό του προσώπου. Το προϊόν διατίθεται σε γυάλινο μπουκάλι με δοσομετρητή. Παρατηρήσαμε λοιπόν ότι τρεις, το πολύ τέσσερεις δόσεις από το δοσομετρητή είναι αρκετές για τον καθαρισμό προσώπου και λαιμού. Μετρήσαμε την ποσότητα και αυτή αντιστοιχεί σε λιγότερο από 1 ml. (περίπου 3/4ml). Κάνοντας λοιπόν ένα πρόχειρο υπολογισμό, το προϊόν αρκεί για πάνω από 125 χρήσεις. Αν θεωρησουμε ότι ο καθαρισμός με τζελ γίνεται μόνο το βράδυ (το πρωί αρκεί ένα καλό πλύσιμο με άφθονο χλιαρό νερό), το προϊόν αυτό φτάνει για χρήση 125 ημερών, δηλαδή 4ων μηνων!!! Η διάρκεια αυτή δεν είναι υπερβολή, μιας και το έχουμε δοκιμάσει προσωπικά και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε με κάθε σιγουριά γι'αυτό. Υπολογίζοντας λοιπόν το κόστος μας ανά μήνα: 14.40 / 4 μήνες = 3,60€ ανά μήνα για τον καθαρισμό του προσώπου.

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι αυτό το άκρως καθαρό και ποιοτικό προϊόν διαρκεί τόσο, ώστε το τελικό κόστος του να είναι πολύ χαμηλότερο από άλλα συμβατικά καθαριστικά, λιγότερο καθαρά και σίγουρα όχι Βιολογικής Καλλιέργειας.

Προτείνουμε επομένως ανεπιφύλακτα τόσο τον καθαρισμό με τη σειρά BioEcoCocmetics της Helan, όσο και τη Βιολογική Περιποίηση προσώπου και σώματος της ίδιας σειράς, την οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα τοσο εμείς όσο και άλλοι bloggers στους οποίους έχουμε στείλει δείγματα! Μείνετε συντονισμένοι στο Filìa Net, αλλά και στις σελίδες μας στο Facebook Filia Shop και Yves Rocher Δίκτυο Filia.

Από εμάς καλή Κυριακή και τα ξαναλέμε σύντομα!

Μαριάννα Βελεγράκη
____________________________________________
*Η συσκευασία αναφέρει ότι το φιαλίδιο περιέχει φύλλα τζελ αλόης 1:200 Βιολογικής Καλλιέργειας. Επομένως σε 125ml προϊόντος αντιστοιχούν 625mg αφυδατωμένου τζελ το οποίο μεταφράζεται σε 125gr φρέσκου φυτικού τζελ αλόης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: