Πρωτοσελιδο

Οι προσφορές του μήνα!

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κάτι τρέχει με την Helan: τέλεια μαλλιά!


Γράφει η Μαριάννα Βελεγράκη, Τεχνικός Εφαρμογών Αισθητικής.

Είναι χρόνια που χρησιμοποιώ "καλά" σαμπουάν, γιατί τα μακρυά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και φυσικά ποιοτικά και αποτελεσματικα προϊόντα. Στην παρούσα ανάρτηση, δε θα αναφέρω τη δική μου εμπειρία, αλλά την εμπειρία μιας φίλης μου, που αγόρασε από το κατάστημά μας ένα σαμπουάν για καστανά μαλλιά. Σήμερα τηλεφώνησε για να μου πει την εμπειρία της.

"Τα μαλλιά μου έχουν γίνει όπως τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Δεν είναι πια θαμπά, έχουν κίνηση, έχουν ελαστικότητα!". Αυτή ήταν η φράση που κράτησα και φυσικά μπόρεσα να της εξηγήσω και το λόγο αυτής της αλλαγής. Το σαμπουάν που αγόρασε είναι της σειράς Capelvenere για σκούρα και καστανά μαλλιά. Πάμε να δούμε λίγο τη σύνθεσή του:
  • Νερό.
  • Φυτικά τασιενεργά προερχόμενα από καρύδα και γλυκόζη. (τα τασιενεργά είναι οι καθαριστικές βάσεις)
  • Γαλακτωματοποιητές από σιρόπι καλαμποκιού και φοινικέλαιο.
  • Εκχύλισμα κίνας, ελαφρώς στυπτικό, χαρίζει λάμψη στα μαλλιά.
  • Εκχύλισμα καρυδιού, τονώνει το χρώμα και χαρίζει περισσότερη λάμψη στα σκούρα μαλλιά.
  • Αμινικό άλας από πρωτεϊνες σιταριού, που αντιδρά με την κερατίνη, χαρίζοντας τη μαλλακτική και προστατευτική του δράση στην τρίχα.
  • Εκχύλισμα μελιού, ελέγχει την ενυδάτωση στο δέρμα της κεφαλής, μαλακώνει και καλμάρει τους ερεθισμούς.
  • Φυτικούς ρυθμιστές ροής (έκδοχο), από φυτικούς πολυσακχαρίτες, που χαρίζουν στο προϊόν πυκνότητα.
  • Φυσικά ένζυμα.
  • Κιτρικό οξύ και κιτρικά άλατα, που ρυθμίζουν με φυσικό τρόπο το pH.
  • Disodium EDTA, διαλύτης μετάλλων, που χρησιμοποιείται και στην ιατρική σε θεραπείες για την αποδέσμευση του οργανισμού από τις υψηλές συγκεντρώσεις ορισμένων μετάλλων. Δείτε εδώ περισσότερα για αυτό το συστατικό.
Με τη χρήση της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων τα μαλλιά αποτοξινώνονται και απελευθερώνονται από τις βλαβερές ουσίες που τα συμβατικά σαμπουάν περιέχουν. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο μιας και η σαπωνοποίηση δεν αποτελεί μέθοδο παρασκευής αυτού του σαμπουάν. Οι καθαριστικές βάσεις δεν είναι σαπούνια, αλλά μίγματα φυτικών σακχάρων και φυτικών λιπαρών οξέων. Αυτό σημαίνει ότι κανένα υπόλειμμα καυστικής σόδας ή άλλου υποπροϊόντος σαπωνοποίησης δεν πρόκειται να βλάψει τα μαλλιά σας.

Η μαλακτική δράση του σαμπουάν οφείλεται σε επίσης φυτικά δραστικά συστατικά, προερχόμενα από το φλοιό του σιταριού, ενώ το μέλι και τα φυσικά εκχυλίσματα δρουν ενυδατικά και αναζωογονούν το χρώμα αντίστοιχα.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μία ευχάριστη αρωματική εμπειρία κατά τη χρήση, κάνουν το σαμπουάν αυτό μοναδικό στο είδος του: τόσο καθαρό και αγνό, όσο και αποτελεσματικό.

Όταν τελειώσω κι εγώ τη θεραπεία μου με το σαμπουάν Capelvenere για ξανθά μαλλιά, θα σας πω την άποψή μου.

Μέχρι τότε, να είστε καλά και να αγαπάτε με όλη σας τη δύναμη!

Μαριάννα Βελεγράκη

Τεχνικός Εφαρμογών Αισθητικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: